anton 2017 april

Han tröttnat aldrig!

Barn kan ju få lite ”hang-ups” ibland. För de mindre är tittut-leken ett bra exempel. Det kan fortgå i timmar utan att det blir det minsta tråkigt. Det jobbigaste med den leken är att du som förälder är en viktig hörnsten i den. Och en annan tråkig detalj är att den inte funkar riktigt lika bra med bara en deltagare. Vid äldre ålder kommer lekar de själva kan leka i timmar. Tyvärr är jag i ett mellanläge just nu.

Det handlar om dessa trappor igen. Varför tröttnar han inte? Eller varför kan han bara inte gå upp och ner själv? Nej, pappa måste prompt vara med. Den enda förändringen just nu är att Walter ibland kan bli lite crazy och helt plötsligt gå baklänges upp. Madness! Faktum är att jag faktiskt nöjer mig med den lilla förändringen. Och tempot är lite snabbare nu också än för sex månader sedan. Också en uppskattad detalj.

Bilden är från Arlanda precis innan en weekend i Paris. Min och min frus stad. Klyschigt? Absolut! Men det är lik förbannat staden jag friade i och staden vi åkte till på vår ”mini-moon” vilket är en mini-smekmånad bestående av en weekend-resa man gör som nygift i direkt anslutning till själva bröllopet. Det är kanske ett lite löjligt ord som taget från ett avsnitt av Sex in The City men det är faktiskt ett bra tips. Gift dig hemma på sommaren och dra sen direkt iväg. Lämna sen kylan på vintern och njut av den riktiga smekmånaden när allt har lagt sig. Men går det att åka med en tvååring till Paris över en weekend? Jag hoppas det!

// Anton Körberg